Ny personal på lillfritids

Förutom Ia kommer nu också Mikaela och Sonja att vara på lillfritids under december månad.

Mikaela har tidigare jobbat på Höjden i klass 2 och på storfritids men kommer nu att vara med 1A och på lillfritids fram till jullovet. Mikaelas största fritidsintresse är gymnastik. Hon har tränat och tävlat på hög nivå och är numera tränare. Utöver det gillar hon att laga mat och att umgås med sin familj.

Sonja är ny på Höjden och kommer att vikariera i förskoleklass och på lillfritids fram till jullovet. Sonja är utbildad lärare för de lägre åldrarna. På fritiden gillar Sonja att läsa och just nu pluggar hon kreativt skrivande på distans. Hon har även ett barn.

 

 

Fritidsråd

 

Hej alla föräldrar!

Måndag och ny vecka, det var dags för fritidsråd idag och eleverna har mycket tankar och idéer vad dem vill göra för kul på fritids och vad dem vill lära sig (ni ser på bilden ovan).

Vi var inne och ute på fritids idag, ute spelade eleverna fotboll och cyklade. Inne på fritids hade vi besök av Livia och Olivia från storfritids, dem skapade med några barn i klassrummet och kommer att vara med oss ibland i veckorna. Dem tycker det är så roligt att vara på lillfritids. I fritidsrummet spelade vi även spel, ritade, lekte i byggis och spelade schack.

 

Hälsningar Karin, Ia och Jonna 🍀🍀🍀🍀

 

Information om fritidsshow

Hej!

Idag har vi pratat om vad som händer på fritids den 22 november. Vi ska ha en fritidsshow och barnen får välja (det är frivilligt) mellan olika aktiviteter som dem vill framföra, till exempel sjunga eller dansa, i grupp eller ensam. På tisdagar och onsdagar framöver så kommer barnen få möjlighet att öva på sin aktivitet och skapa grupper. Ni föräldrar är självklart välkomna denna dag, en inbjudan kommer lite senare.

Hälsningar Karin och Joel 🍀🍀🍀🍀

Höstlov

hej alla föräldrar i förskoleklass!

Vi har en fantastisk höstlovsvecka med era barn. Det var populärt att skapa med kapplastavarna, i olika former. Vi hallowenskapade och hade disco där barnen fick klä ut sig och vi åt gott hallowenfika.

Vi gick till skogen och hade olika uppdrag, till exempel krama ett träd, plocka så många pinnar som du kan under en minut och plocka en stor och liten sten.

Vi har haft avslappning efter lunchen varje dag, vi märker att barnen gillar det och dem hittar ett lugn efteråt.

Tack för en härlig hallowenvecka!

Trevlig helg! Hälsningar Karin, Ia och Alexander.

 

 

Höstlov

Höstlov

Nästa vecka är det höstlov, skolan är stängd men fritids har öppet för föranmälda barn.

På måndag är fritids stängt. Då är personalen på fortbildning på fm och på em arbetar vi för att utveckla Höjdens fritids ännu mer. 🍀

Så här ser veckan ut:

Måndag, 29 oktober, stängt.

Tisdag, 30 oktober, vi halloweenpysslar och leker.

Onsdag, 31 oktober, vi fortsätter att leka och pyssla på fm och förbereder för Halloweendisco, som vi har efter mellanmålet. Du får gärna vara utklädd, men lämna masken hemma. 👻

Torsdag, 1 november, vi går till skogen och äter lunch där. Men äter mellis på skolan. Kom ihåg kläder efter väder. Tänk även på att packa ner extra ombyteskläder.

Fredag, 2 november, vi har en chilldag på fritids med spel och lek.

Vid sjukdom eller andra förändringar, kontakta respektive fritidsavdelning asap.

Lillfritids nås på 073-6665225.

FN dagen på fritids

Hej alla föräldrar! Idag är det FN dagen och vi har pratat med eleverna om vad FN är och läst flera små böcker om barnens olika rättigheter. Vi läste böckerna ni ser ovan,

Bok nr 1: Barn har rätt att gå i skolan.

Bok nr 2: Barn har rätt till liv och utveckling.

Bok nr 3: Ett barn har rätt att säga hur det vill ha det.

Bok nr 4: Barn har rätt till hälsovård och sjukvård.

Vi har arbetat med FN på olika sätt hela veckan, i måndags förklarade vi vad FN är och vad det står för. Igår fick barnen välja mellan alla världens länders flaggor, vilken de ville rita.

Hälsningar Karin och Cecilia